Ontdek koffie

Ontdek smaakvolle koffie

Ontdek smaakvolle koffie, want wij roosteren zelf onze koffiebonen in onze kleine branderij. Het assortiment is opgebouwd met vertrouwde smaken, maar we wisselen ook af met nieuwe smaken, of een nieuwe oogst. Vertrouwde smaken die je herkent, of nieuwe smaken om te ontdekken. Onze koffiebonen zijn geschikt om thuis te malen, of op kantoor, te drinken als espresso, filter, cafetiere of met melk als cappuccino. Kies je favoriete smaak, of probeer een andere smaak, zo blijft het spannend en de zintuigen geprikkeld.

Kleine verpakkingen verse koffie

Soms is een voorraadje koffie prettig als het bijvoorbeeld even niet lukt om langs te komen door een drukke baan of een actief leven gevuld met vele bezigheden. Daarom verpakken we koffie vaak per 250 gram of 500 gram. Zo blijft alles vers, kunt verschillende smaken kiezen en proberen, en ook praktisch genieten van lekkere koffie!

Tip: Bewaar koffie in de vriezer, dat vertraagd de veroudering, zo blijft de koffie vers en langer lekker!

Koffiesmaken en aroma’s verdwijnen snel, ontdek wat nu?

Een verse koffieboon heeft één probleem: de lekkere smaken verdwijnen, of verdampen snel. Hoe lossen wij dit voor je op? We branden of roosteren koffie wekelijks in kleine batches, zodat je kunt genieten van de beste kwaliteit. Wij adviseren altijd om koffiebonen te kopen en deze thuis zelf te malen. Thuis toch een voorraadje koffie? Leg dan de (gemalen)koffie in de vriezer, dit vertraagd het smaakverlies!

ontdek koffie!
Ontdek geroosterde koffiebonen.

Cappuccino, espresso, machiatto, lungo of filter

Warme koffie dranken als cappuccino, espresso, machiatto of filterkoffie zijn lekkere drankjes, probeer de verschillende zet methoden en ontdek welke het beste bij je past. Misschien kom je erachter dat een mok zwarte koffie in de ochtend goed bij je past, of juist een romige cappuccino.

Espresso is ook een smaak bommetje, een explosie bijna, door de kracht zijn de donkere smaken beter te proeven. Kies daarentegen voor Lungo of filter koffie voor een rustigere smaakbeleving. Zeker bij een goed gedoseerde en bereide filterkoffie proef je ook de zachtere en verfijndere koffie aroma’s.

Melk heeft invloed op de smaak van de koffie, de romigheid van de melk kan koffie verrijken. Wellicht ook de zuurtjes en bitterheid, of de kracht temperen, maar de verfijnde aroma’s kunnen in de melk ook verdwijnen. Dus probeer eens de koffie ‘zwart’, en ontdek dat je misschien de zachte koffie aroma’s toch ook waardeert.

Zwarte koffie kleurrijk? Ontdek het!

Klopt, zwarte koffie is kleurrijk! Zeker onze koffiebonen die rijp van de struik zijn geplukt. Daarna zorgvuldig zijn verwerkt en rustig in kleine batches door ons gebrand. Dan door jouw in kleine porties gekocht en met je hart gezet. Ja, deze koffie is kleurrijk. Proef de koffie, en associeer de chocolade aroma’s met een mooie bruine kleur bijvoorbeeld, en de caramel/notige eigenschappen met een oranje kleur of de roos/orchidee aroma’s met een roze kleur. Oefen dit veel en ontdek hoe kleurrijk zwarte koffie kan zijn! 

colourful coffee: ontdek!
Kleurrijke koffie!
Winkelwagen
Scroll naar boven