Espresso koffie

Espresso koffiebonen

Onze koffiebonen zijn ook zeer geschikt om thuis espresso koffie van te maken! Met de lichter geroosterde bonen maak je een zachte koffie, maar met de donkerder geroosterde bonen maak je thuis een pittige koffie. Liever niet te zacht en niet te sterk, kies dan smaken in het middensegment qua sterkte, of een van de uitgebalanceerde blends!

Espresso gemalen koffie

Wanneer je gemalen koffie bij ons koopt, of thuis zelf gaat malen, is belangrijk om een passende maling te vinden. Is de maling te fijn, dan loopt de koffie te langzaam door en kan de espresso ruw smaken. Is de koffie te grof gemalen, dan gebeurd het tegenovergesteld, dan loopt de koffie te snel door en zal de espresso dun smaken. Een mooi streven is om een espresso kopje in 25 – 30 seconden vol te laten lopen. Gaat het sneller? De koffiemolen fijner afstellen!

Koffie voor bonenmachine

De volautomaat is handig om thuis eenvoudig espresso koffie te maken. Maar de basis begint met bonen, zoals onze smaakvolle koffiebonen uit eigen branderij! Varieer volop met verschillende smaken, dan blijft je koffie altijd lekker smaken. Dit kan bij ons op een simpele manier, doordat we koffiebonen in handige zakjes verpakken van 250 of 500 gram naar keuze. Liever een voorraadje bonen? Verdeel dan 1 kilo koffie over 2 of 4 smaken. Probeer dan ook verschillende landen en varieer volop!

Espresso koffie gemaakt van verse, en perfect, gemalen koffiebonen!
Espresso koffie gemaakt van verse, en perfect, gemalen koffiebonen!

Mooie crema!

Koffiebonen roosteren, of branden, we wekelijks. Zo blijft alles lekker vers en smaakvol en krijg je altijd een mooie crema, of schuimlaag, op je espresso. Ongeacht of je een volautomaat met merken als Nivona, Jura of Siemens, of piston machines met merken als Vibiemme, Quick of Sage! Probeer, wissel af Enjoy!

Mooie espresso met crema vanuit piston machine!

Welke smaken moet ik kiezen?

In principe zijn alle landen, of smaken, geschikt om espresso koffie van te maken. Vertrouwde smaken zijn bijvoorbeeld koffie uit Guatemala, Brazilie of de Kralingse Coffee Blend. Daarnaast, heb je trek in avontuur probeer dan Afrikaanse soorten als koffie uit Kenia of Ethiopië. Liever een milde smaak? Kies dan Colombiaanse koffiebonen. Juist de voorkeur voor een pittige smaak, probeer dan koffie uit Indonesië! Tot slot, je koffie altijd laten smaken? Varieer dan met alle landen!

Winkelwagen
Scroll naar boven