Darjeeling: smaakvolle seizoensthee

Weet jij wat Darjeeling thee is? Darjeeling is een geografisch afgebakend theegebied in het Noord-Oosten van India, waar in het koele berggebied zachte geurige zwarte thee wordt geproduceerd. Het theegebied is uitgestrekt met ruim 50 theetuinen, waar de theeplanten de bergen bekleden. Master’s eigenaar Floor heeft hier een paar maanden stage gelopen!

Verschillende smaken uit de lente en zomer

Het effect van de seizoenen maakt het Darjeeling theegebied bijzonder ten opzichte van andere theegebieden in de wereld. Vooral de smaak van thee uit de lente en de zomer zijn uniek. First flush, ofwel lente thee, is licht van kleur in de kop, en zachte en fris bloemig van smaak. Second flush is voller en zoeter van smaak en licht oranje in de kop, met unieke muscatel (muscaat) smaak.

Darjeeling Lente Thee 2021

De first flush lente theesoorten die we momenteel hebben komen uit de theetuinen ‘Singell’ en ‘Puttabong’. Beide theesoorten zijn biologisch geteeld. Singell piekt in fruitig- en bloemigheid, maar is dunner in de kop. Een echte opkikker! Puttabong daarentegen is dikker en voller in de kop, en rustiger in fruitige of bloemige smaken. Beiden soorten kleuren mooi lichtgeel in de kop. Probeer deze bijzondere limited theesoorten nu! Handig bezorgd in de brievenbus. Of proef eerst in onze winkel in Rotterdam-Kralingen.

Wat maakt Darjeeling lente thee zo bijzonder?

Lente thee uit Noord-Oost India is bijzonder lekker van smaak. Nadat in de Himalaya bergen de sneeuw is weggesmolten en de temperaturen verder zijn gestegen ontwaakt de theeplant uit zijn winterrust, en binnen een korte periode beginnen de thee velden groen te kleuren door de nieuwe verse theeloten. In deze periode wordt de thee geplukt en verwerkt. Dit is de lente, ofwel de first flush thee.

Lees verder over Indiase thee bij de Indian Tea Association

Winkelwagen
Scroll naar top