Cafetière, French Press of doordruk pot?!

Cafetière, french press, of doordruk pot?! Vele namen voor dezelfde manier van koffie zetten! De namen worden vaak ondersteund met een doordruk beweging, alsof men denkbeeldig met zeef de koffieprut al naar beneden drukt. Een lekkere manier van koffiezetten met als resultaat een rijke, maar zachte volle koffie smaak.

Cafetière: wat is het en hoe werkt het?

De ‘machine’ bestaat uit een glazen pot met een metalen zeef. In de glazen pot schep je grof gemalen koffie, daarna heet water op de gemalen koffie schenken.

Even roeren en 3 minuten wachten.

Nu opnieuw alle smaken door elkaar roeren; pas op dit moment druk je voorzichtig met de zeef ‘de koffieprut’ onderin de glazenpot. Schenk de cafetière leeg in een mooie mok, of verdeel de koffie over verschillende kopjes.

Geniet van de volle en geurige koffie.

French Press

Tips voor het maken van de lekkerste cafetiere koffie thuis!
Met deze tips maak je thuis de lekkerste cafetiere, of french press koffie. Proef de diversiteit aan koffie smaken!

Fijne of grove maling?

Een grove maling is prettiger dan een fijne maling. De gaatjes in de metalen zeef zijn relatief groot, dus bij een te fijne maling lukt het niet om alle koffieprut naar beneden te drukken.

Zo drink je meer koffieprut, zeker bij het laatste slokje.

Kies daarom voor grof gemalen koffie geschikt voor de cafetière!

Lichte of donkere koffiebonen?

Onze vers geroosterde koffiebonen zijn uitermate geschikt voor de cafetière. Sommige smaken roosteren, of branden, we lichter andere weer iets donkerder. Vooral de iets lichter geroosterde boon past goed bij cafetière.

De aroma’s, waar Arabica bonen om bekend zijn, met smaken als choco, vanille, of de fruitige eigenschappen, komen bij lichter geroosterde bonen goed tot zijn recht.

Toch een keer een donker geroosterde boon proberen, laat de koffie dan niet meer dan 3 minuten trekken om bitterheid te voorkomen.

Een tipje…

Cafetière, filterkoffie of espressopotje zijn allemaal varianten op ‘slow koffie’, in tegen stelling tot snelle koffie zoals ‘espresso’.

Hierbij een link naar een leuk AD artikel over lichte en donker (gebrande) koffie, ter inspiratie!

Bekijk de video en zet in slechts 5 stappen cafetière koffie!

Bialetti cafetiere’s in onze winkel leverbaar

In onze winkel leveren verschillende formaten cafetiere’s van het merk Bialetti. Er zijn twee formaten; een 2 kopjes / 1 mok formaat en een 8 kops of 1 liter formaat. Om de glazen kan van de cafetiere zit een mooie RVS houder. Een belangrijke overweging om de potjes alleen in de fysieke winkel aan te bieden is, omdat het dan beter in te schatten is welk formaat potje het beste bij je past.

Winkelwagen
Scroll naar boven