Koffiebonen

Koffiebonen uit eigen branderij

Wekelijks roosteren, of branden, wij koffiebonen in eigen branderij voor een lekkere volle smaak. Het roosteren is een magisch proces waarbij de groene koffieboon van kleur en vorm verandert. Tijdens het roosteren verkleurt de groene boon naar geel, oranje en tot slot een mooie bruine kleur. Gebrande bonen zijn meestal glimmend en zwart van kleur. Voor liefhebbers van zachte koffie hebben licht geroosterde bonen. Liever een pittige smaak? Kies dan de donker geroosterde varianten. Tot slot, bestaat een deel van het assortiment uit medium geroosterde smaken. Zo moet het altijd lukken een passende smaak te vinden.

Koffiebonen uit verschillende landen voor smaakvariatie

Het assortiment koffiebonen is opgebouwd uit koffie van verschillende landen. Bekende landen als Brazilië, Indonesië en Guatemala bijvoorbeeld. Ook zijn er minder bekende landen opgenomen met voorbeelden als Malawi, Nicaragua en Costa Rica. Een belangrijke reden voor de verschillende landen is dat je zo kan afwisselen en kan variëren met koffiesmaken. Drink je namelijk altijd dezelfde smaak, dan smaakt je koffie koffie niet meer spannend. Varieer dus met de koffielanden, danwel smaken, en je kopje koffie blijft spannend smaken!

koffiebonen uit eigen branderij
Koffiebonen uit eigen branderij

Voor espresso en cappuccino

De koffiebonen in ons assortiment zijn ook uitermate geschikt voor espresso en cappuccino. Vele geven de voorkeur aan de iets langer en donkerder geroosterde koffieboon. Deze boon geeft dan een vollere en rijkere smaak aan de cappuccino en espresso. Avonturiers kiezen vaak een iets lichter geroosterde boon, en kunnen het kleine frisje in de espresso goed waarderen! Welke smaak kies jij?

Voor filter en cafetiere

De lichter geroosterde koffiebonen zijn zeer smakelijk in de filter of cafetiere. Toch liever een pittigere smaak, kies dan de donkerder geroosterde bonen. Een voordeel van de filter en cafetiere methode van koffiezetten is dat de smaken minder intens zijn dan bij espresso koffie. Arabica bonen hebben van nature lekkere smaken genoemd aroma’s. Deze aroma’s variëren tussen de landen en gebieden waar koffie groeit. Deze aroma’s kun je omschrijven met woorden als chocolade, karamel, bloemig of fruitig. Vooral bij de filter en cafetiere methode komen deze aroma’s goed tot hun recht. Ook, je moet er een beetje gevoelig voor zijn om deze smaken te kunnen herkennen, dat is niet iedereen gegund. En oefening baart kunst! Daarnaast, wanneer je vaker afwisselt met landen of koffiesmaken, dan leer je de koffie herkennen en wordt je handiger om de koffie aroma’s te herkennen en waarderen!

Koffiebonen voor je koffiemachine

De praktische voordelen van een koffiemachine zijn evident; handig om 1 kopje espresso, cappuccino of koffie te zetten. Met een druk op de knop maalt de koffiemachine koffie en brengt alles netjes afgesteld in je kopje. Gemak dient de mens! Onze koffiebonen passen daarom ook prima in je koffieapparaat. We verpakken de bonen in zakjes van 250 of 500 gram naar keuze. Formaten die vaak handig in het bonenreservoir van je machine passen. Deze eenheden zijn ook ideaal om verschillende smaken te kiezen en zodoende vaker af te wisselen. Zo blijft je kopje koffie altijd spannend en verrassend smaken!

Tip!

Maal koffiebonen vlak voor je koffie gaat zetten, zo drink je altijd de lekkerste koffie!

Enjoy je koffie thuis!

Winkelwagen
Scroll naar boven