Perculator, Bialetti of potje vuur

Bialetti, mokka, perculator

Een perculator is zeer handig om op een eenvoudige manier lekkere espresso te maken. In het dagelijks gebruik zijn er veel verschillende namen: pruttel potje, cafetiere, Bialetti of potje vuur om er een aantal te noemen. Thuis, op de camping of in een vakantie huisje. Gebruik verse koffie voor een mooi resultaat, en voeg een scheut opgeschuimde melk toe voor een lekkere cappuccino.

Hoe werkt een epresso potje?

  1. Vul het onderste reservoir met koud water tot onder het ventiel;
  2. Maal koffiebonen, of gebruik gemalen koffie;
  3. Vul de koffiehouder in het midden, maar druk de koffie niet te hard aan, eigenlijk aandeppen;
  4. Zorg dat de randen van de koffiehouder vrij zijn van koffie korrels;
  5. Draai de koffiereservoir erop;
  6. Plaats het espresso potje op een warmte bron en heb geduld. Begint het te pruttelen verwijder het kannetje dan snel van de warmtebron, anders wordt de koffie te heet;
  7. Zo eenvoudig is het!

Het formaat

Bialetti’s zijn er in verschillende formaten voor 1 kopje tot 18 kops. Daar zijn ze ook op ontworpen. Wil je 6 kopjes koffie, kies dan formaat 6. Wil je 3 kopjes maken, kies dan het formaat 3 en niet een 6 kops variant maar voor de helft vullen. Overigens zijn de maten gebaseerd op espresso kopjes, ter vergelijking met een 8 kops formaat vul je ongeveer 4 Nederlandse kopen. Of, met een 4 kops formaat kun je zonder problemen 4 cappuccino’s maken.

Filmpje potje vuur!

Potje vuur in actie!

Koffie uit Espresso potje

Koffie uit Espresso potje. Met bonbon :)!
Koffie uit Espresso potje. Met bonbon :)!

Gas, inductie of elektrisch kookplaat

Espresso potjes zijn er voor verschillende warmtebronnen, waaronder gas, inductie of elektrische kookplaat. De aluminium variant is handig te gebruiken op gas of elektrische kookplaten. Het aluminium materiaal is veilig te gebruiken. De rvs modellen zijn ook extra geschikt voor inductie kookplaten, maar door de dikkere bodem duurt het iets langer voor de koffie klaar is. Tip! Alleen de originele espresso potjes van Bialetti hebben het logo erin verwerkt. Het is een plaatje van het ‘kleine mannetje met de snor’.

Gemalen koffie, verse koffie!

Om het goed te laten werken is vers gemalen koffie een must! Gebruik natuurlijk onze verse koffiebonen als basis en varieer met ons aanbod van verschillende smaken koffiebonen. Een tipje van de sluier voor passende koffiesmaken: de sterkere smaken, kies Indonesie, Brazilië of El Salvador. Voorkeur voor zachtere smaken? Kies Guatamala, Costa Rica of Colombia. Voor iedereen een smaakvolle koffie!

Bialetti espresso potjes in onze winkel leverbaar

In onze winkel leveren verschillende formaten espresso potjes. Van 2 kops formaat tot 18 kops van aluminium en 4, 6 en 10 kops leverbaar in RVS. De aluminium potjes zijn geschikt voor een gasfornuis en elektrische kookplaat. De RVS potjes werken daarnaast ook op een inductie kookplaat. Een belangrijke overweging om de potjes alleen in de fysieke winkel aan te bieden is, omdat het dan beter in te schatten is welk formaat potje het beste bij je past.

Winkelwagen
Scroll naar boven