Over mij & Team

Team is bij ons een enkelvoudig woord, daarnaast houden we van tea in het woord team. Eigenaar Floor is gefascineerd door verschillende smaken van koffie en losse thee. Smaak verschillen zoals sterk, zacht, bloemig of fris. De verschillen ontstaan veelal in de natuur, doordat er variaties zijn in bodem, klimaat of rassen. Maar ook, tijdens het branden van koffiebonen, een donkere stijl voor een pittige smaak, een lichtere stijl voor een fris zachte smaak. Varieer met smaken voor de afwisseling en om je zintuigen te blijven prikkelen!

Koffie(bonen) uit eigen branderij

Het is een mooi vak: het branden of roosteren van koffiebonen. Een magisch spel van temperatuur en tijd. Hoog en laag, laag en hoog. Licht geroosterd, donker geroosterd. Ieder koffieland en koffiegebied zijn eigen stijl. Zo is het assortiment ook opgebouwd met zachte en pittige smaken. Met koffie uit bijvoorbeeld Indonesië, Brazilië, Guatamala of Tanzania. De koffie is geschikt om er bijvoorbeeld espresso, filter of cappuccino van te maken. Probeer een aantal smaken van 250 of 500 gram!

Losse thee: smaken uit de wereld

Losse thee is een bijzonder product. Witte thee, groene thee of zwarte thee. Het assortiment is zorgvuldig geselecteerd met bekende namen als: Ceylon, Assam, Lung Ching of Pai Mu Tan. Of gearomatiseerd zoals Jasmijn, Earl Grey of Lapsang. Verschillende smaken om te blijven variëren! Persoonlijk ben ik altijd erg gecharmeerd van thee uit Darjeeling, India. Een bijzonder theegebied in het Noord-Oosten van India waarvan je de seizoenen als lente en zomer kunt proeven in je kopje. De charme voor dit gebied komt ook voort uit een 6 maanden stage die ik op Margaret’s Hope theetuin heb gelopen. Een belevenis! Probeer eens 100 gram losse Darjeeling lente of zomer thee.

Smaakvolle cadeaus

Naast alle dagelijkse activiteiten die horen bij het runnen van een koffie- en theespeciaalzaak, besteed ik ook graag aandacht aan het maken van smaakvolle cadeaus met koffie, losse thee, accessoires en onze handgemaakte bonbons. Het zijn altijd gewaardeerde geschenken voor bijvoorbeeld, vader en moeder, een liefhebber of thuisbarista! De verschillende feestdagen zoals Moederdag, Pasen, Sinterklaas of Kerst zijn uitstekende momenten voor een mooi cadeau!

Winkelwagen
Scroll naar boven