Over ons

We zijn een klein (familie)bedrijf die koffiebonen, gemalen koffie, losse thee en bonbons maakt en levert. Koffie branden we in een eigen branderij. Bonbons maken we in eigen atelier. De speciaalzaak is in Rotterdam-Kralingen gevestigd, daarnaast zijn de producten ook online te bestellen. Smaakvolle geschenken en cadeaus maken we onze producten voor verjaardagen of feestdagen. We variëren volop met producten, zodat je zintuigen geprikkeld blijven!

Winkel Lusthofstraat, Rotterdam Kralingen

De winkel en speciaalzaak is gevestigd aan de Lusthofstraat 98 in Rotterdam Kralingen. Koffiebonen presenteren we in glimmende koffiesilo’s en losse thee in rode thee blikken. Iedere smaak in een eigen koffiesilo of theeblik. Voorbeeld geschenken zijn te bezichtigen en een mini terrasje voor de deur voor een kop koffie of thee. Met bonbon!

Koffiebonen uit Eigen Koffiebranderij

Koffiebonen uit eigen branderij.

In 2008 zijn we in Zevenhuizen (ZH) begonnen met het branden, of roosteren, van koffiebonen. Bonen uit verschillende landen en gebieden, waarbij we sommige smaken iets donkerder, andere weer iets lichter roosteren. Naast de single origins, zoals we deze smaken noemen, mengen we ook koffie soorten. 2 voorbeelden van unieke koffie blends: de Kralingse Coffee Blend en de Roodterdamse Coffee Blend. Probeer ze eens!

Winkel in Rotterdam-Kralingen

In 2018 is de winkel verhuisd naar de Lusthofstraat 98 in Rotterdam-Kralingen. Een praktisch wijkwinkelcentrum met landelijke ketens en gezellige familie bedrijven. Eenvoudig bereikbaar per fiets, openbaar vervoer en voldoende (betaald)parkeergelegenheid voor de auto!

Zuidplas, Rotterdam-Nesselande & Nederland

Onze vrienden in gemeente Zuidplas en Rotterdam-Nesselande bedienen we met onze eigen bezorgdienst. De online bestelde producten bezorgen we handig via de brievenbus bij je thuis. Verder versturen we brievenbusdoosjes en pakketten met vervoerders als PostNL of DHL. Wie weet wellicht zien we je binnenkort als vriend tegemoet!

Bonen, gemalen: 250 of 500 gram verpakkingen

In de winkel en online kun je kiezen voor 250 gram of 500 grams hoeveelheden koffie. We wegen de koffie per smaak af. Voordat de verpakking definitief gesloten kunnen we de koffiebonen bijvoorbeeld voor espresso, filter of cafetiere malen.

Espresso, volautomaat, filter of cafetiere

Onze koffiebonen zijn geschikt voor verschillende manieren van koffie zetten zoals voor espresso, filter of cafetiere. De bonen zijn ook zeer smaakvol uit een automatische koffiemachine. Een voordeel dat we zelf de bonen branden, is naast versheid, dat we sommige bonen lichter of donkerder kunnen roosteren. Zo bouwen een assortiment op met zachte, medium of pittige smaken. Veel te kiezen dus voor je! Daarnaast kopen we groene bonen uit verschillende landen en gebieden, zo varieert het assortiment en blijft de koffie spannend voor je smaken; wellicht niet per kopje, maar wel om de paar dagen!

Losse thee

Naast lekkere koffiebonen leveren we ook bijzondere losse thee soorten, te vinden in de rode theeblikken. Bijvoorkeur leveren we losse thee van de theeplant zoals witte, groene of zwarte thee. Deels bestaat het assortiment uit gearomatiseerde soorten als Earl Grey, Lapsang Souchong, Jasmijn of een fantasie smaak. Tot slot is er een beperkte selectie gemaakt van kruiden infusies als Rooibos, Verveine, munt of gember.

De landen: 50 of 100 gram per smaak?

Favoriete landen, of theegebieden, zijn in India bijvoorbeeld zwart thee uit Darjeeling, Assam of Nilgiri. Of witte en groene losse thee uit China, Japan en Oolog uit Taiwan/Formosa. En, vergeet niet zwarte thee uit Ceylon en Kenya te proberen.

Thee Blends: Gemengd tot perfectie

Naast de ‘singels’ of unieke smaken per land/gebied mengen we zelf theesoorten door elkaar om een lekkere en leuke Blend te leveren. Enkele voorbeelden: ‘Kralingse Thee Blend’, ‘Van Oort Sprong’ of een seizoensthee zoals lente, zomer of winter losse thee. Altijd een goed idee om thuis te proberen of als cadeau te geven!

Theefilters, theemokken en theepotjes

Een beperkt assortiment is er van handige en ruime theefilters en theemokken sets. Functionele en kleurrijke theepotten van 0,5 liter tot 1,5 liter. Zowel van aardewerk en glas. Het zijn leuke accessoires voor eigen gebruik of als aanvulling op een cadeau.

Pure chocolade Bonbons

Pure chocolade bonbons worden in Zevenhuizen door m’n vader gemaakt. Een serieus hobby project in pensioentijden. De bonbons worden met de hand gemaakt en gevuld met verschillende soorten noten.  M’n broer, met Syndroom  van Down tekent graag en voorziet de deksels van de bonbondoosjes met een kleurrijke tekening.

Pure chocolade en noten als ingredienten.

De basis van de bonbon is chocolade. Pure chocolade van minimaal 70% cacao, voor een intense chocola smaak. De vulling van de bonbons varieert met noten zoals hazelnoot, pecan, cashew, amandel of een combinatie van de noten. 1 rij bonbons in het doosje is gevuld met Indonesische koffie, voor een krachtige smaak van een ‘koffie-bonbon’. In het doosje is een kaartje toegevoegd waarop vermeld staat met welke vulling een bonbon gevuld is.

Deksels: kleurrijke tekeningen!

M’n broer, met syndroom van Down, tekent graag. Hij versiert de deksels met een mooie tekening van dieren zoals een vis, leeuw, tijger of wesp. Of bloemen, kerstman, sneeuwpop, paashaas of ander seizoen- of feestdagen gerelateerd onderwerp. Kunstwerkjes om zelf te sparen of te geven als uniek cadeau; zeker feestelijk verpakt als cadeau pakket met koffie en thee!

Winkelwagen
Scroll naar boven