Losse thee

(web)Winkel met losse thee

Thee: veel kleur en smaak variatie!
Losse thee: veel variatie!

In onze koffie- en theewinkel in Rotterdam Kralingen bieden we losse thee aan in verschillende smaken: groen, zwart of wit. Daarnaast leveren we een aantal soorten kruiden of herbals, zoals rooibos, kamille of verveine. Losse thee is veelzijdig in smaak, kleur en vorm. Veel variatie!

Losse thee in rode theeblikken

Losse thee in rode theeblikken in de winkel Lusthofstraat Rotterdam Kralingen.
Rode blikken met losse thee

In de rode theeblikken presenteren we onze losse thee. De rode blikken beschermen de thee tegen het directe zonlicht. Met een tip en advies helpen we je op weg en maken een preselectie van de verschillende smaken. Daarna kun je nog even kijken/ruiken welke smaak het best bij je past en verpakken we de losse thee.

Wat is losse thee?

Theestruiken waarvan thee geplukt wordt.
Thee planten

Losse thee; geoogste blaadjes van de theestruik Camelia sinensis. Groen, wit en zwarte thee zijn allemaal geoogste blaadjes van dezelfde theestruik, alleen het wel of niet fermenteren van deze blaadjes bepaald de verschillen in geur, kleur en smaak van de thee.

Verschillende smaken losse thee

Gebruik een ruim theefilter, zodat blaadjes goed kunnen uitrollen!
Losse thee maken met ruim filter

Er zijn verschillende smaken losse thee zoals witte, groen of zwarte thee. Deze smaken ontstaan doordat de geplukte thee blaadjes op verschillende manieren worden verwerkt. Belangrijkste verschil is of de blaadjes gedurende de verwerking wel of niet gefermenteerd worden. Niet gefermenteerde thee blaadjes maakt witte en groene losse thee. Wel gefermenteerde thee blaadjes maakt zwarte losse thee met het bekende oranje kleurtje in de kop.

Witte thee

Losse witte thee
China Pai Mu Tan, wit

Witte thee is zacht van smaak. De thee wordt geplukt en gedroogd, verder worden blaadjes niet behandeld of verwerkt. Hierdoor is het blad zeer grof, met behoud van de smaakvolle knoppen. Witte thee komt vooral uit China, en doordat het bijna niet bewerkt is, bevat het veel en de gezondste anti-oxidanten.

Groene thee

Losse groene thee
China Lung Ching, groen

Groene thee is voller van smaak en kleurt licht groen in de kop. De geplukte thee blaadjes worden met warmte zoals stoom bewerkt, daarna vaak strak opgerold, of getwist opgedroogd. Groene thee is vaak grof bladerig en kwetsbaar voor breuk. Veel verschillende soorten groene thee komen uit China of Japan bijvoorbeeld. Probeer thuis eens een kopje, en leer de bloemig/grassige smaak waarderen!

Oolong thee

Losse oolong thee
Formosa Pouchong

Oolong thee is zeer smaakvol en delicaat door de bijzondere verwerking  van de thee blaadjes. De blaadjes worden kort gefermenteerd, zo verdwijnt het grassige / groene smaakbeleving, en blijft het zoet bloemige smaak over, met een licht gele kleur in de kop. In de avond is het genieten van zo’n warme en delicate kop thee!

Zwarte thee

Losse zwarte thee
Zwarte thee

Zwarte thee is een belangrijke theesoort. Vaak sterker van smaak, doordat de thee bladeren zijn gefermenteerd. Hierdoor veranderd de kleur in de kop naar rood/oranje en geeft het power in de kop. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bevat zwarte thee ook anti-oxidanten maar ander soortige en minder in aantal dan bijvoorbeeld witte of groene thee. Grof bladerig zwarte thee kan goed zonder melk gedronken worden, maar de compactere edities, zoals onze breakfast blend leent ook goed om met een wolkje melk gedronken te worden.

Puur of toch gearomatiseerd?

Puur of toch gearomatiseerde losse thee?
Puur of gearomatiseerd?

Pure, of ‘origine’ theesoorten, krijgen hun smaakeigenschappen tijdens de groei aan de struik. Theegebieden zijn er op veel plekken in de wereld, met ieder een eigen (micro)klimaat en grondsoort. Thee smaakt dan ook anders uit elk zo’n gebied, eigenlijk proef je het gebied waar de thee vandaan komt! Thee kan verder verwerkt worden door het te aromatiseren; er een smaak aan toevoegen. Een deel van ons assortiment is dan ook gearomatiseerd met bekende smaken als Earl Grey, Jasmijn, Lapsang Souchong of ‘fantasie’ smaken als Jungle Dream, Dragonheart of Doornroosje. Wat gaat het worden ‘puur’ of gearomatiseerd? The battle continues!

Kruiden of herbal

Kruiden of infusies
Kruiden of herbal: Verveine

Losse thee wisselen we af met kruiden of herbals. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Verveine, munt of stukjes gember. Wellicht bekender is Rooibos, die we zowel naturel  als gearomatiseerd leveren. Heet water toevoegen en u drinkt een alternatieve vorm van ‘thee’!

Winkelwagen
Scroll naar top