Wat is losse thee?
Losse thee; geoogste blaadjes van de theestruik Camelia sinensis. Groen, wit en zwarte thee zijn allemaal geoogste blaadjes van dezelfde theestruik, alleen het wel of niet fermenteren van deze blaadjes bepaald de verschillen in geur, kleur en smaak van de thee.



Losse thee in rode theeblikken
In onze koffie- en theewinkel in Rotterdam Kralingen bieden we losse thee aan in verschillende smaken: wit, groen of zwart. Daarnaast leveren we een aantal soorten kruiden of herbals, zoals rooibos, kamille of verveine. Losse thee is veelzijdig in smaak, kleur en vorm. Veel variatie!
Rode blikken
In de rode theeblikken presenteren we onze losse thee. De rode blikken beschermen de thee tegen het directe zonlicht. Met een tip en advies helpen we je graag op weg en naar je nieuwe theesmaak.

Verschillende smaken losse thee
Er zijn verschillende smaken losse thee zoals witte, groen of zwarte thee. Deze smaken ontstaan doordat de geplukte thee blaadjes op verschillende manieren worden verwerkt. Belangrijkste verschil is of de blaadjes gedurende de verwerking wel of niet gefermenteerd worden. Niet gefermenteerde thee blaadjes maakt witte en groene losse thee. Wel gefermenteerde thee blaadjes maakt zwarte losse thee met het bekende oranje kleurtje in de kop.






Eigenschappen van thee soorten
Witte thee | Geplukt en gedroogde knoppen. Niet gefermenteerd. Licht van smaak en kleur. Grove bladeren. | Rijk aan antioxidanten. Met theïne / cafeïne. | Water op 80 graden. 3-4 minuten laten trekken. | Meer informatie |
Groene thee | Geplukte blaadjes. Bloemig en grassige van smaak. Niet gefermenteerd. Behandeld met warmte, bijvoorbeeld stoom. | Veel antioxidanten. Met theïne / cafeïne. | Water op 80 graden. 3 minuten laten trekken, kan bitter worden bij meer dan 4 minuten. | Meer informatie |
Oolong thee | Geplukte blaadjes, kort gefermenteerd, bloemig, zoet/notig van smaak. Licht groen/oranje in kopje. | Veel antioxidanten. Met theïne / cafeïne. | Water op 80 graden. 4 minuten laten trekken. Groot theefilter gebruiken. | Meer informatie |
Zwarte thee | Volledig gefermenteerd. Oranje tot diep rood in de kop. Rijk, zoetig, pittig, en tikje bitter van smaak. | Antioxidanten. Met theïne / cafeïne. | Water op 100 graden. 3 minuten laten trekken. | Meer informatie |
Gearomatiseerde thee | Bijvoorbeeld groene of zwarte thee. Gearomatiseerd met (natuurlijke)smaakstoffen/oliën of bloemen. | Antioxidanten. Met theïne / cafeïne. | Water 95 graden, 3 minuten laten trekken. | Meer informatie |
Kruiden / Infusies | Gedroogde delen van de plant. Bladeren, bloemen of naaldjes. | Geen theïne / cafeïne. | Water op 100 graden. 3 minuten, of langer laten trekken. | Meer informatie |